Dagjes weg, lekker chillen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne
04 November 2008 | Suriname, Paramaribo
De stage wordt steeds intensiever en we geven ook steeds langer zelf les. Hierdoor is het soms zwaar om nog veel dingen in het weekend te ondernemen, dus we hebben het rustig aan gedaan. Toch hebben we veel ‘dagjes’ en uitstapjes gemaakt. Hieronder een kleine terugblik op deze dingen:
Fort Zeelandia
Hier hebben we een rondleiding gehad van een oude Surinaamse man. Hij heeft ons veel kunnen vertellen over het oude fort. Zo was het fort oorspronkelijk gebouwd door de Engelsen en hebben de Nederlanders (Zeelanders om precies te zijn) het fort overgenomen, vernieuwd en hernoemd. Het fort heeft verschillende functies gehad in de loop der tijd zoals: het beschermen van de kolonie, gevangenis, munitieopslag etc. Het was een interessante en leuke ochtend. (zie foto’s)
Fakkel optocht en Divali
Divali is een Hindoestaans feest, het wordt ookwel lichtjesfeest genoemd. Aangezien wij op een Hindoestaanse school stagelopen gingen wij met de gehele school dit feest vieren. Op maandag de 27ste van oktober was voorafgaand aan het feest, de fakkeloptocht. Deze optocht wordt voornamelijk gelopen door Hindoestanen in traditionele kleding (helaas wisten wij dit niet en liepen wij in hemdjes en korte broek!!). Tijdens de toch liepen we met een fakkel in onze hand een stuk van 10km in de warmte (ookal was het ’s avonds het was nog steeds weer waarin je enorm zweet). Het was een hele belevenis, wat ook weer te zien is op de foto’s.
De volgende dag zijn we met school naar de Mandir (Hindoestaanse tempel) geweest. De kinderen konden eten offeren en er werden liederen gezongen. Al met al ook erg mooi om meegemaakt te hebben!
White Beach
Aangezien er in Suriname geen strand te bekennen is en het water bruin is, hebben de Surinamers een kunstmatig strandje aangelegd, genaamd: White Beach. Hier zijn we afgelopen zondag met 3 andere studenten heen geweest. Erg relax en ontspannen. Natuurlijk ziet het er erg nep uit, maar het was mooi aangelegd, we hebben genoten van het hutje en goed gebruik gemaakt van onze hangmatten!! Check wederom de foto’s maar ;)
De volgende keer komt er ook weer een stukje over mijn stage, maar ik had nu even geen zin om daar iets over te vertellen! Haha!
Liefs, Anne
04 November 2008 - 19:30
Oma Van Beek:
Heel leuk! -
11 November 2008 - 18:41
Gerda:
Hallo Anne
Al een week lang zie ik zo zielig alleen één korte reactie van je oma. Daarom van mij ook een berichtje. Ik, moeder van Evelien, volg jou website ook.
Je hebt net even andere foto's en verhalen. Erg leuk om te lezen.
Ook jou wens ik nog veel plezier in Paramaribo. Geniet ervan. Groetjes Gerda